Tervetuloa seuraamaan elämääni Norjassa!

Vähän yli viikko sitten sain kuulla aivan mahtavia uutisia - olin päässyt lukemaan lääketiedettä Bergeniin, Norjaan! Koska opintojen alkuun oli vain vähän yli 3 viikkoa, rupesin saman tien järjestelemään asioita muuttamista ja koulun aloittamista varten. Koska en ole aikaisemmin asunut virallisesti ulkomailla, kaikki siihen liittyvät asiat ovat itselleni jokseenkin uusia. Onneksi olen saanut valtavasti apua kaikilta tutuilta ja jatkuva oman comfort zonen ylittäminen ei ole tuntunut ylitsepääsemättömältä. Mulla on sellanen fiilis, että seuraavat kuusi vuotta tulevat opettamaan valtavasti niin lääketieteestä kuin elämästä ylipäänsä.

Idea blogin perustamiselle syntyi jo alkuvuonna, kun istuin valmennuskurssilla ja pohdin vaihtoehtoisia mahdollisuuksia lääkisopintojen aloittamiseksi. Vastaavanlaisia blogeja (erityisesti Norjasta) oli vaikea löytää, joten koin tämän juuri sopivaksi aiheeksi ja mahdollisuudeksi pystyttää oma blogi. Samalla saan tallennettua roimasti huikeita muistoja ja  tarinoita tulevilta vuosilta. Ja toivottavasti blogini rohkaisisi myös muita samanlaisessa tilanteessa olevia! Maailma on täynnä mahdollisuuksia ja uusia reittejä, ei kannata lannistua jos joku ovi ei heti aukea. 

Blogin pääaiheita ovat siis opiskelu, asuminen ja eläminen Norjassa. Tarkoituksena on kirjoittaa monipuolisesti kaikenlaisista haasteista, kommelluksista ja myös hyvistä kokemuksista, joita matkan varrella tulee eteen. Eli kaikesta siitä, mitä uuteen kulttuuriin muuttamiseen liittyy ja millaista on aloittaa opinnot itselle melko tuntemattomalla kielellä. 

Tervetuloa blogini pariin, toivottavasti tästä seikkailusta tulee ikimuistoinen! 




Kommentit

  1. Hei Marianne, Onnittelut kovasti toivotun opiskelupaikan saamisesta ja lykkyä tykö uuteen maahan, ihmisiin, kieleen, yliopistoon jne. sopeutumiseen. Me kotijoukot kannustamme parhaamme mukaan. Ryhdytään myös skypettämään, kun piipahtaminen ei enää oikein onnistu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! Ei se Suomi onneksi kovin kaukana ole. <3

      Poista
  2. Mahtavaa päästä seuraamaan seikkailuasi Norjassa ja opintojasi kohti lääkärin ammattia. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sini! En malta odottaa, että pääsemme valloittamaan Norjaa myös yhdessä. :)

      Poista

Lähetä kommentti